Nieuwe Geschiedenis | 2004-2009


Op zaterdag 26 februari 2005 wordt het startschot gegeven van de Marcel Pagnol-trilogie (FRA). Die avond gaat Marius in première en kent een overdonderd succes. De regie is in handen van huisregisseur Hugo Van Laere. Op 15 oktober 2005 volgen de overige twee delen van de trilogie: Fanny & César net als een herneming van Marius (m.a.w. twee marathon-voorstellingen).

Als tweede productie van het seizoen 2005-2006 gaat op 25 februari 2006 Een Inspecteur voor U van de Engelse auteur J.B. Priestley, in een regie van Dirk Meul, in première. Op 14 oktober 2006 volgt de première van The Beaty Queen of Leenane, van Martin McDonagh (IER), in een regie van Veerle De Ridder.  


In maart 2007 weet Theater De Balsemblomme zich  in 1e categorie van het klasseringstornooi van de provincie Oost-Vlaanderen te classeren met Voorjaarsontwaken van Frank Wedekind (DUI) in een regie van Hugo Van Laere, een choreografie van Darren Ross en kostumes van Pieter Coene.

AFB_nieuwegeschiedenis/Winter002web.jpg

Op 19 oktober 2007 is er de première van het succesvolle De Winter onder deTafel van Ronald Topor (FRA), andermaal in een regie van Veerle De Ridder.  

  

Halfverwege het seizoen 2007-2008 beslist Theater De Balsemblomme dat het tijd is om andere oorden op te zoeken. Na tien seizoenen verlaat Theater De Balsemblomme de zaal van de Heilig-Hartkring en de Tinnenpot, in het hartje van Gent, wordt haar nieuwe speelplateau. De eerste productie in het post Heilig-Hart-tijdperk is meteen een voltreffer, met de wereldcreatie van het stuk Voor Altijd!, geschreven en geregisseerd door Hugo Van Laere (BEL), bijgestaan door Darren Ross (choreografie), Pieter Coene (kostumes) en Ward De Vleeschhouwer (muziek), bereikt Theater de Balsemblomme meer dan 850 toeschouwers.

Heuvels Van Blauw

In oktober 2008 gaat in Theater Tinnenpot De Manke van Martin McDonagh (IER) in een regie van Hugo Van Laere in première. Op 12 maart 2009 volgt dan de première van Heuvels Van Blauw van Dennis Potter (ENG) in een regie van Benjamin Van Tourhout. Met deze productie sleept Theater De Balsemblomme een selectie voor het 73ste Koninklijk Landjuweeltornooi te Gent in de wacht. De productie wordt in oktober 2009 hernomen in Theater Tinnenpot en in november in het NTGent.

 

U ziet het ... Theater De Balsemblomme blijft een actieve vereniging, met ruimte voor vernieuwing, evolutie en initiatieven!

De recente geschiedenis van 'Theater De Balsemblomme' is ook verkrijgbaar in boekvorm, telt 220 bladzijden en is rijkelijk geïllustreerd. Meer info over de publicatie: >>>>>

Een overzicht van de recentste voorstellingen vind je op producties.

 

 

 

 

 

 
 
 NIEUWS
 

 

 
Theater De Balsemblomme wordt gesteund door De Stad Gent en de Provincie Oost-Vlaanderen en is lid van Open Doek.