Nieuwe Geschiedenis | 1998-2004


In de zaal van het Heilig-Hart te Sint-Amandsberg brengt Theater De Balsemblomme tijdens het eerste seizoen aldaar, Happy Birthday van Marc Camoletti (FRA) in oktober 1998 in een regie van Eddy Van Doorslaer en Kat op een heet zinken Dak van Tennessee Williams (USA) in maart 1999 in een regie van Wim De Puydt. In het seizoen 1999-2000 staan Jaja maar neenee van de Vlaming Rudi Bekaert (regie: Hugo Van Laere) en Het Kerkhofclubje van Ivan Menchell (USA) (regie: Wim De Puydt) op de affiche.

AFB_nieuwegeschiedenis/nieuw15.jpgOp 9 juni 2000 gaat, in het kader van de Keizer Karel-viering, De Zon gaat onder van Michel De Ghelderode (BEL) in een regie van Jules Van Houtte, in de Campo Santo-kappel te Sint-Amandsberg, in première.

In het seizoen 2000-2001 programmeert Theater De Balsemblomme Platonov van Anton Tjechov (RUS) (regie: Hugo Van Laere) en Liefde Half om Half van Alan Ayckbourn (ENG) (regie: Wim De Puydt). Tijdens het seizoen 2001-2002 worden Na de Regen van de Catalaanse auteur Sergi Belbel (regie: Geert Willems) en Nonkel - naar Anton Tjechovs (RUS) "Oom Wanja" - in een regie van Hugo Van Laere, opgevoerd. AFB_nieuwegeschiedenis/nieuw16.jpg

Tijdens deze productie wordt Jean-Paul Rooms op 9 maart gehuldigd voor zijn jarenlange verdienste bij Theater De Balsemblomme, 25 jaar als voorzitter en 45 jaar als acteur.

Het seizoen daarop staan Tussen Ons Gezegd en Gezwegen naar Marivaux (FRA) (regie: Hugo Van Laere) en De Ronde van Vlaanderen van Walter van den Broeck (BEL) (regie: Mieke Bouve) op de affiche. Tijdens het seizoen 2003-2004 worden Smullen met Snullen van Françis Veber (FRA) (regie: Geert Willems) en Het Geheugen van Water van Shelagh Stepehenson (IER) (andermaal in een regie van Hugo Van Laere) opgevoerd. Tussendoor is er het Balsemblommeproject voor minder ervaren acteurs en actrices, waarbij door 14 enthousiastelingen gewerkt wordtd aan De Schoonste Dag van haar Leven onder leiding van Hugo Van Laere, met voorstellingen in de zaal van het Heilig-Hart op vrijdag 23 en zaterdag 24 januari 2004.

In oktober 2004 brengt Theater De Balsemblomme de komedie Om nooit te vergeten van de Engelse auteur Alan Ayckbourn in een regie van Wim De Puydt.

 

 

 

 

 

 
 
 NIEUWS
 

 

 
Theater De Balsemblomme wordt gesteund door De Stad Gent en de Provincie Oost-Vlaanderen en is lid van Open Doek.